Швейцария и Беларус завършиха наравно 3:3 в мач от група

...
 Швейцария и Беларус завършиха наравно 3:3 в мач от група
Коментари Харесай

Швейцария с домакинска издънка

 Швейцария и Беларус приключиха наедно 3:3 в мач от група " I " на квалификациите за европейското състезание по футбол следващата година.

Двубоят в Санкт Гален предложи спиращ дъха свършек, въпреки първите 60 минути на мача въобще да не допускаха такова развиване, както и че швейцарците ще имат проблеми в това да вземат трите точки.

Домакините поведоха в резултата в 28-мата минута посредством капитана си Джердан Шакири.

" Кръстоносците " направляваха играта изцяло до 61-вата минута, когато Беларус изравни с първото си голово състояние, като прецизен бе Макс Ебонг с глава. 

Голът обърка швейцарците и в 69-ата минута те позволиха нов подобен. Отбраната на домакините още веднъж бе хваната неподготвена при центриране от корнер и Денис Поляков се разписа за 1:2.

Шокът за почитателите по трибуните стана цялостен в 84-тата минута, когато Беларус осъществя трети гол. Дмитри Антилевски бе открит в наказателното поле и без съмнения преодоля Зомер.

Все отново, швейцарците се подвигнаха на заключителен взлом и съумяха да избегнат загубата. В 89-ата минута Шакири центрира към Мануел Аканджи и бранителят на Манчестър Сити понижи за 2:3.

В идната офанзива ново центриране разреши на Зеки Амдуни да изравни. Нападателят на Бърнли надскочи защитник на Беларус и насочи удар с глава, който откри напречната греда. Топката обаче се върна у него и този път той нямаше проблем да осъществя.

В добавеното време, което бе седем минути, Швейцария можеше да направи и цялостен поврат, само че защитник на гостите почисти от голлинията  удар на Шакири.

Швейцария е водач в класирането с актив от 15 точки, само че е доста евентуално да загуби първата позиция, защото на преследвача Румъния, който има две по-малко, следва домакинство на намиращия се на последно място в групата отбор на Андора.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР